Mededelingen

Archief van mededelingen

Nieuwe directeur Gilde Amsterdam

Gilde Amsterdam is blij dat per 1 augustus 2023 Margje de Jong als directeur-bestuurder is gestart. Met haar aanstelling is de overgang naar een Raad van Toezicht en een directeur-bestuurder voltooid. Margje zal de komende tijd aan de slag gaan met de verdere professionalisering van de werkprocessen.

Jaarverslag 2022: Applaus voor de teamleden en alle andere vrijwilligers

Onze vrijwilligers lieten weer van zich horen! “Je hoeft er niet geniaal voor te zijn, maar je moet er wel lol in hebben”, aldus Gé, leesbegeleider bij Gilde Amsterdam sinds medio 2005. “In een wereld van tekorten aan alles, aan logopedie, psychologie, is het zo warm dat mensen er met zoveel passie en energie voor kinderen zijn. Dat ze net dat stukje geven waar je als leerkracht niet voldoende aan toekomt.” (Basisschool de Rivieren)

We hebben bergen verzet in 2022, maar er liggen er nog voldoende voor ons. Teveel mensen voelen zich nog verloren in de stad en kunnen niet volwaardig meedoen. Dat hoeft niet. Laten we nog harder roepen dat wij er zijn, in stadsdelen, buurten en op straat. Onze vrijwilligers zijn er klaar voor. In ieder geval sloten we 2022 af met een goed gevoel. Onze vrijwilligers hebben in 2022 weer veel voor hun mede Amsterdammers kunnen betekenen. Bedankt voor jullie inzet!!
Gilde Amsterdam verbindt mensen, kennis en mooie initiatieven. Lees er meer over in ons Jaarverslag 2022

Jaarverslag 2021: Trots op veerkracht vrijwilligers

“Het land gaat weer open”, zei minister Kuipers tijdens de persconferentie van 15 februari 2022. Gevoelsmatig sloten we daarmee 2021 af. Het jaar van waarin we ons van lockdown naar lockdown en van meer naar minder maatregelen bewogen. Goed uitgerust met de ervaringen uit 2020 hebben onze vrijwilligers in 2021 weer veel voor hun mede Amsterdammers kunnen betekenen. Het woord ’trots’ is hier op zijn plaats! Bedankt voor jullie inzet.
Voor Amsterdammers, door Amsterdammers.

Gilde Amsterdam verbindt mensen, kennis en mooie initiatieven. Lees er meer over in ons jaarverslag 2021

Nieuwe bestuursleden

Eind 2020 zijn nieuwe bestuursleden benoemd in het bestuur van Stichting Gilde Amsterdam. Inclusief de voorzitter. Lees hier meer.

Animatie Gilde Amsterdam online

Wij nemen u in vogelvlucht mee door Gilde Amsterdam in deze animatie.

Mee in Mokum in The Journal

Vorig jaar bezochten medewerkers van AARP (Amerikaanse ouderenbond met zo’n 38 miljoen leden) Nederland. Een van de thema’s was ouderen en vrijwilligerswerk. Hiervoor liep men een dag mee met Mieke van Mee in Mokum Amsterdam Citywalks. Lees haar verhaal (vanaf pagina 134).