Vragen

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen

Advies & begeleiding

Wanneer krijg ik antwoord op mijn aanvraag?

Wanneer u een aanvraag stuurt krijgt u binnen 24 uur een ontvangstbevestiging. Binnen 10 dagen wordt er met u contact opgenomen.

Huiswerkbegeleiding/Bijles: Kan een Gilde vrijwilliger mijn kind bijles geven?

Daar kunnen wij u niet mee helpen. Gilde Amsterdam zet haar vrijwilligers in bij een aantal maatschappelijke activiteiten en bemiddelt niet bij één op één hulpvragen.

Computerles: Kan een vrijwilliger mij wegwijs maken op de computer?

Dit doet Gilde Amsterdam niet. Veel buurthuizen geven tegenwoordig computercursussen en soms kunt u hiervoor ook bij de Openbare Bibliotheek terecht.

Algemeen

Wat doet Gilde Amsterdam voor jongeren?

Jongeren kunnen zich vanzelfsprekend aanmelden als vrijwilliger bij Gilde Amsterdam. Ook zij kunnen immers hun ervaring delen met stadgenoten. Als leesbegeleider, als gesprekspartner, als maatje voor een kind met overgewicht. Er zijn genoeg mogelijkheden bij Gilde Amsterdam om je in te zetten voor stadgenoten.

Hoeveel uur kan ik bij jullie werken?

Dat verschilt per activiteit, maar meestal minimaal twee à drie uur per week. Dit zal tijdens een gesprek over de activiteit van uw keuze duidelijk worden.

Kunt u me helpen met mijn belastingaangifte?

Hierbij kunnen wij u niet van dienst zijn. De Belastingdienst zet hiervoor zelf wel mensen in. Sommige buurthuizen, maar ook de vakbond bieden hierbij hun diensten aan.

Mijn moeder heeft een tuinman besteld. Die is niet komen opdagen. Heeft u er een?

Nee, Gilde Amsterdam bemiddelt niet in individuele hulpvragen zoals: een tuinman, administratieve hulp, belastingadviseur, iemand om de geiser schoon te maken, en dergelijke activiteiten. We proberen u zo goed mogelijk door te verwijzen, maar helaas wij weten niet alles.

Organisatie

Hoe ziet uw vrijwilligersbeleid eruit?

Onze organisatie heeft het vrijwilligersbeleid geformuleerd in dit document.

Heeft uw organisatie statuten en een huishoudelijk reglement?

Ja, Gilde Amsterdam heeft statuten en een huishoudelijk reglement.

Heeft uw organisatie een Klachtenregeling?

Ja, Gilde Amsterdam heeft een klachtenregeling

Heeft uw organisatie een vertrouwenspersoon?

Ja, Gilde Amsterdam heeft een vertrouwenspersoon. Heeft u de vertrouwenspersoon nodig? Stuurt u dan een kort bericht naar info@gildeamsterdam.nl met het verzoek om contact met de vertrouwenspersoon.

Stadswandelingen

Is Mee in Mokum in het weekend bereikbaar?

Nee. Ons kantoor is in het weekend gesloten. Moet u door omstandigheden annuleren in het weekend, bel dan rond 11.00 uur naar restaurant Luciëns, Sint Luciënsteeg 15 en vraag naar de coördinator van Mee in Mokum.

Ik kom alleen, kan ik dan ook mee lopen?

Jazeker, er is geen minimum aantal. U kunt voor een doordeweekse wandeling zelfs nog tot èèn dag van tevoren bij ons boeken.

Het regent! Gaan de wandelingen ook door als het weer wat tegen zit?

Jazeker! Wij lopen in weer en wind, dus ook met regen en sneeuw. De stad blijft fascineren. Als het echt bar en boos is, gaan we schuilen.

Hoe reserveer ik een wandeling?

Gebruik het aanmeldingsformulier of mail uw vraag naar meeinmokum@gildeamsterdam.nl Binnen vijf werkdagen ontvangt u antwoord. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 625 1390, iedere werkdag van 13.00 tot 16.00 uur.

In welke talen verzorgen jullie rondleidingen?

Engels, Duits, Frans en natuurlijk in het Nederlands.

Waar is het vertrekpunt?

Over het algemeen is restaurant Luciëns, Sint Luciënsteeg 15  het vertrekpunt.

Hoe kan ik betalen?

U kunt betalen via iDeal of vooraf overmaken. Voor een grote groep maken wij graag een factuur, die wij vooraf aan u sturen. U kunt niet met pin of creditcard betalen.

Kan iemand in een rolstoel of met een lichamelijke beperking ook mee?

Jazeker, bij Mee in Mokum streven wij ernaar om al onze wandelingen zo toegankelijk mogelijk te maken. Geef het bij uw boeking aan, zodat wij er in de wandelroute rekening mee kunnen houden.

Waar kan ik parkeren in Amsterdam?

Kijk voor parkeermogelijkheden op www.naaramsterdam.nl

Hoe is Amsterdam het makkelijkst te bereiken?

Wij raden u aan met het openbaar vervoer te komen: het is goedkoop, snel en eenvoudig. Bekijk de mogelijkheden op www.bereikbaaramsterdam.nl

Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?

Voor een wandeling in het weekend kunt u het beste op tijd zijn. Reserveer ruim van tevoren dan kunt u uw favoriete wandeling kiezen. Door de week kunt u tot twee dagen van tevoren reserveren. Bel met: 020 625 1390 op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur of boek via de site.

Zijn er vaste begin- en eindtijden voor de wandelingen?

In principe starten alle wandelingen om 11.00 uur en 14.00 uur. Ze duren een kleine drie uur. Echter, u kunt ook en wandeling op maat aanvragen met een andere vertrektijd en duur.

Wij willen wandelen met een grote groep, kan dat?

Dat kan, mits u bereid bent om het aantal deelnemers te verdelen over groepjes van 8-10 personen.

Wat kost het om te annuleren?

Een week van tevoren annuleren kost u niets. Annuleert u twee dagen voor de afgesproken datum, dan verzoeken wij u vriendelijk de helft van het verschuldigde bedrag over te maken. We vragen u om een annulering altijd zo snel mogelijk aan ons door te geven.

Tot wanneer mag ik het aantal deelnemers wijzigen?

Tot een week voor de wandeling kunt u over het algemeen nog wijzigingen aanbrengen in het aantal personen.