Lieve Amsterdammers vrijheidsmaaltijd 5 mei

Lieve Amsterdammers Maaltijd 5 mei

Ik kreeg een e-mail vandaag van de Comité 4 en 5 mei, waar ik ingeschreven ben.  Je bent een postergirl van de ‘Lieve Amsterdammers Maaltijd’!  Ik ken niemand die het heeft beter verdiend dan jij. Hieronder is mijn nominatie voor je. Ik denk dat het goed is als je mijn gevoelen weet over hoe je mij hebt geholpen!

M. heeft mij Nederlands geleerd.  Ik ben een van een aantal buitenlandse vrouwen die zij tijdens de afgelopen 10 jaar heeft begeleid als vrijwilliger via het programma “SamenSpraak” op Het Gilde Amsterdam.  Haar manier is bijzonder: met veel plezier, humour, en moeite neemt zij haar student mee de stad in – terwijl alleen maar Nederlands spreken.  Zij laat haar studenten verschillende plekken in Amsterdam zien; Musea, concerten, markten, buurten.  Ook dingen als samen boodschappen doen, grapjes maken met de kleermaker, de geschiedenis vaan een mooie gebouw, of haar familieverhaal tijdens de oorlog.  Zij heeft ook uren lang naar mij geluisterd boeken hardop lezen.  Dankzij haar, is mijn Nederlands veel beter geworden en voel ik me minder afgesloten als buitenlander.  Bovendien, heb ik niet alleen maar de Nederlandse Taal en over Amsterdam van M. geleert.  Zij is een voorbeeld voor mij, hoe ik andere mensen kunnen verwelkomen, hoe ik kan terug geven aan de gemeenschap, en hoe wij allemaal samen, los van ons onze verschillen, de kleine simpele dingen om ons heen kunnen van genieten.

En zo werd ik gekozen om aan de ‘Lieve Amsterdammers’ tafel te zitten op 5 mei. https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=5Rlj4k2kkAY&feature=youtu.be

 

Meer weten over

SamenSpraak

« Bekijk project

Wilt u beter Nederlands leren spreken? Dan heeft u iemand nodig waarmee u kunt oefenen. Dit kan bij SamenSpraak. Bel 020 420 6554 (ma-wo van 10-13 uur)

Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/62.0.3202.89 Safari/537.36 Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/62.0.3202.89 Safari/537.36